Wederom geslaagd Loopfestijn

De 31e uitgave van het PLINQ-Loopfestijn werden onder ideale omstandigheden gelopen, de organisatie IJsclub Stokvisdennen kon ruim 700 lopers verwelkomen op een prachtige zomerse dag.

Exact om 15.00 uur kan de aller kleinsten worden weg geschoten voor het steeds populairdere wordende Kidsrun, vol overgave renden de jeugdigen het mooie rondje rondom de Trefkoele+. Vooruit gestuwd door de Kika beer, die aanwezig was  namens de Stichting Kinder Kankervrij het goede doel dit jaar.

De organisatie kan eind dit jaar €1200 overhandigen aan dit goed doel, een prachtig bedrag samen gebracht door de deelnemers via een vrijwillige bijdrage bij het inschrijven en €0,50 voor elke deelnemende atleet namens de organisatie. Vervolgens waren de snelle deelnemers van de 2,5 km en 5 km aan de beurt om Dalfsen te laten zien dat ook zij elk jaar weer de weg weten te vinden in het Vechtdal.

Geïnspireerd door het startschot van wethouder Jan Uitslag waren binnen 10 minuten de eersten van de 2,5 km al de finishlijn gepasseerd uiteraard binnen gepraat door spreekstalmeester Henk Borgmeijer. Op de finish van de 5 km hoefden de aanwezige toeschouwers ook niet lang te wachten, een kwartiertje bij de mannen, drie minuten later de eerste vrouwelijke deelneemster.

Hierna was het de beurt aan de deelnemers met de lange adem, die klaar stonden voor de 10 km en de halve marathon. Over het prachtige parcours, onder ideale omstandigheden zetten alle deelnemers de beide benen zo snel mogelijk de een voor de ander, binnen 35 minuten wist de snelste mannelijke deelnemer de Trefkoele+ te bereiken, gevolgd door vele deelnemers die er wat langer over deden, maar hun prestatie is er daardoor niet minder om. Ieder zijn eigen glorieuze sportmoment.

De eerste dame deed er 6 minuutjes langer over, een puike prestatie. Zeker het vermelden waard is de prestatie van Dalfsenaar Jeroen Bosch die met zijn dochter Ilona in de rolstoel de 10 km binnen 50 minuten volbracht. Hij bouwde de hardloopstoel zelfstandig, hulde.

Het parcoursrecord zat er net niet in bij de halve marathon, Danny Koppelman deed 1.08.20 over de 21,2 kilometers en kwam iets te kort om het bestaande record van 1.07.30 te doen verbreken. De snelste dame was Hellen Berger-de Vries in 1.23.35 bereikte zij de streep onder de finishboog. Ook op deze afstand respect voor alle deelnemers, ieder zijn eigen niveau en zijn/haar eigen beleving.

Het Loopfestijn kan terug kijken op een zeer geslaagde 31 e editie, helaas met een incident, een vrijwillige verkeersregelaar sommeerde een auto te stoppen, die weigerde dat. We hebben zijn kenteken opgenomen en de bestuurde krijgt bezoek van de politie. Gelukkig voor de verkeersregelaar zonder gevolgen. Gelukkig ook het enige incident op naar volgend jaar, 7 september zal dan het 32e Loopfestijn plaatsvinden.

Uiteraard is de organisatie alle vrijwilligers en sponsoren dank verschuldigd voor al het werk wat zij doen, zonder deze mensen kan dit festijn geen doorgang vinden.

Alle uitslagen op : www.uitslagen.nl
Kijk voor de foto’s en een video hier