PLINQ-Loopfestijn klaar voor 31e editie

Na toch wel weer enkele maanden van voorbereidingen is de organisatie van het PLINQ- Loopfestijn klaar voor de 31 e editie die gehouden gaat worden op zaterdag  september.

Zo zijn de sponsorcontracten met de trouwe sponsoren verlengd. Als laatste kon daar hoofdsponsor PLINQ aan te gevoegd worden, met een ferme handdruk van voorzitter Jan van Leur en ondertekening van het contract werd dit bezegeld. Om op de dag alles goed te laten verlopen zijn er heel wat zaken die georganiseerd moeten worden, inschrijvingen, parcours controle en opbouw, verkeersbeheerders, motoren voor de wedstrijdleiding, drinkposten, fotografen, persberichten, sociaalmedia, tijdwaarneming, muziek.

Genoeg zaken derhalve die toch wel enige tijd vragen van de organisatie, nog steeds een onderdeel van IJsclub Stokvisdennen. Dit jaar heeft de organisatie besloten om KiKa als goede doel toe te wijzen. Mooi om te zien is dat er bij de inschrijvingen al volop gedoneerd wordt naar deze stichting. Van elke deelnemer zal er € 0,50 gestort worden aan KiKa.

Het festijn staat goed bekend in de regio, als Dalfser organisatie is het wel mooi dat er drie Dalfser podia zijn. Voor de snelste inwoners uit Dalfsen is er het Wijnberger Pak & Casual podium op de halve marathon. Grand Café Nikki’s beloont de snelste dorpsgenoten op de 10 kilometer.

Voor de aller kleinsten stelt Kinderopvang de Kleine Kornuiten het strobalen podium ter beschikking. Voor de 2,5 km en 5 km heeft de organisatie uiteraard mooie prijzen beschikbaar, elke deelnemer krijgt een herinneringsmedaille. De prijzen worden dit jaar door de nieuwe rondemiss Eva Eghuizen uitgereikt.

Zij zal er mooi uitzien dankzij Qinn Womenswear en Hair@Home Gerda. Na de gelopen kilometers kunnen de spieren wat gevoelig zijn, Balans Fysiotherapie & Fitness zal aanwezig zijn met professionele krachten
om dit te verhelpen.

Om 15.00 uur zal het eerste van de vijf startschoten klinken, inschrijven kan nog tot 30 augustus.