Nieuws PLINQ-Loopfestijn

De organisatie van het op 1 september gehouden Loopfestijn is achter de schermen drukdoende om op die dag alles vlotjes te laten verlopen. Maandelijks is er een overleg van dezestichting, onderdeel van IJsclub Stokvisdennen. Vergunningen, vrijwilligers, sponsoren benaderen, hekwerken, parcours controle, scheidsrechters, verkeersbeheerders, reclameactiviteiten, inschrijvingen, waterposten regelen veel moet er gedaan worden om dit evenement te doen laten slagen.

Zo vlak voor de vakantie worden alle punten doorlopen. Niet alles blijft het zelfde, zo hebben we een waterpost toe kunnen voegen aan de Hofmansteeg bij de fam. Splinter, zij  completeren de families van Dijk aan de Koepelallee, v/d Kamp aan de Vossersteeg, de Trefkoele Brethouwerstraat, van Leussen Kampmansweg en Borger Brinkweg. Bij de waterposten zal muziek ten gehore gebracht worden om de lopers een extra zetje in de rug te geven. Zes waterposten derhalve op een ronde van 10 km. Na jarenlang rondemiss te zijn geweest gaat Inge Goudkamp de bloemen overgeven aan Eva Eghuizen, beiden lid van de trainingsgroepen van IJsclub Stokvisdennen.

Onze rondemiss zal gekleed worden door Qinn en gestyled door Hair@Home Gerda beiden ook nieuw. Om duidelijk zichtbaar te zijn voor alle deelnemers en toeschouwers heeft de organisatie nieuwe shirts aangeschaft. Met de trouwe sponsoren worden er meerdere jaren contracten overlegd om continuïteit te waarborgen voor het Loopfestijn. Bij het inschrijven zijn er drie verse krachten ingelopen, Anita van de Berg, Miranda Besten en Jolanda van Vilsteren dragen zorg voor een vlotte verloop aan het begin van de dag.

Het goede doel is dit jaar KiKa, wij doneren aan Kika, het is onze eigen actie en niet van de organisatie Kika. De KiKamascottebeer zal ook aanwezig zijn. Van elke deelnemer gaat er €0,50 naar het goede doel. Wat wel het zelfde blijft is Henk Borgmeijer, spreekstalmeester met een geweldige kennis van bijna alle atleten en zijn enthousiasme. Uiteraard zijn er voor de topatleten mooie prijzengelden beschikbaar gesteld door de organisatie.

Als Dalfser organisatie zijn er Dalfser middenstanders bereid gevonden om een extra Dalfserpodium te creëren. Op de ½ marathon is daar het Wijnberger Pak en Casual podium. Voor de snelste Dalfser dame en heer op de 10 km ligt er een waardebon van Nikki’s klaar. Bij een dergelijk evenement is de organisatie afhankelijk van vele vrijwilligers, gelukkig zijn die er ook, de organisatie is nog wel op zoek naar enkele verkeersbegeleiders.

U kunt zich aanmelden bij info@loopfestijndalfsen.nl
Inschrijven kan uiteraard op: http://www.loopfestijndalfsen.nl

Twitter: @HMvDalfsen
FaceBook: https://www.facebook.com/Loopfestijn-Dalfsen
Instagram: loopfestijndalfsen