IJsclub Stokvisdennen klaar voor 32e PLINQ-Loopfestijn

IJsclub Stokvisdennen heeft de voorbereidingen achter de rug om van haar 32e uitgave een succes te maken op zaterdag 7 september. Voor de naam Loopfestijn, voorheen marathon van Dalfsen, is gekozen daar het voor alle leeftijden toegankelijk is. Voor de aller kleinsten is er de Jumbo-Kidsrun, de oudere jeugd kan zich uit gaan leven op de 2,5 km en de 5 km. De getrainde atleten gaan voor een mooie tijd op de 10 km en de ½ marathon.

Dit jaar heeft de KNAU, Loopfestijn is een officiële wedstrijd van de atletiek unie, het parcours opnieuw gecertificeerd. Op de centimeter nauwkeurig worden de afstanden gemeten. De organisatie staat niet stil, zo is er dit jaar op de 5 km een teamloop toegevoegd, 5 lopers lopen individueel hun tijden worden bij elkaar opgeteld het snelste team wint. Ook nieuw dit jaar is de wandeltocht langs de kunstroute in Dalfsen, zodat er echt voor alle leeftijden rondom de Trefkoele wat te beleven valt.

Aanmelden voor de wandeltocht kan op de dag zelf van 15.00 uur tot 16.30 uur. Het inschrijfnummer is tevens lotnummer voor een leuke verloting tijdens de prijsuitreiking, die na de laatste loper op de ½ marathon zal zijn. Inschrijven voor de loopnummers op de 10km en ½ marathon kan tot 5 september, voor de overige afstanden op de dag zelf tot een half uur voor de start.

Onderweg zal muziek verzorgd worden door de Vechtboerties, Rambakkie , de Stuwzangers en bij de waterposten, op de Koepelalle, Vossersteeg, Kampmansweg, Hofsteeg en Brinkweg zal muziek klinken om de lopers op te zwepen naar een mooie prestatie. Na alle mooie prestatie zal de prijsuitreiking plaats vinden. De nieuwe rondemiss Manon Knol, zal direct na de Kidsrun, start 15.00 uur, de drie snelste huldigen in beide leeftijdscategorieën. Vervolgens .starten om 15.30 uur de 2,5 km en de 5 km, ook zei krijgen de zoenen en medaille van de rondemiss direct na de laatste loper op de afstanden. Het startschot voor de 10 km en de ½ marathon zal om 16.30 uur klinken, prijsuitreiking ook na de laatste loper op de ½ marathon, zodat elke deelnemer zijn of haar verdiende aandacht krijgt.

Elk jaar gaat er van elke deelnemer €0,50 naar een goed doel, dit jaar Hospice Dalfsen, mooi om te zien dat deelnemers ook vrijwillig geld storten voor dat goede doel.

Uiteraard zorgt ons evenement ook voor wat overlast, alle omwonenden krijgen dan ook een schrijven om hier begrip voor uit te brengen. Dank voor het begrip.

Het evenement kan zeker niet zonder alle vrijwilligers en alle sponsoren die dit mogelijk kunnen maken, dank aan allen.
Info: https://www.loopfestijndalfsen.nl/

Hoofdsponsor:Plinq. Kidsrun Jumbo Kamphuis Snelste Dalfsenaar dame en heer op 10 km Nikki’s Gjaltema Assurantiën en Makelaardij B.V. Bouwbedrijf Bongers Garage van Leussen Snelste Dalfsenaren op 1/2 marathonWijnberger Pak & Casual Podium Ongewoon Strategie & Creatie MassageBalans Fysiotherapie & Fitness Appeladvocaat Ardesch Interiors Eshuis BVKapster Rondemiss Hair At Home Kleding Rondemiss Qinn WomenswearMorrenhof-Jansen installatiebedrijven IJsjes Kidsrun Vecht & Zo vervoer muziek TCR Vervoer Teamloop Het Roode Hert Dalfsen Dank allen !